1.
Tema : Keterampilan Kanggo Urip
2.
Judul : Keterampilan Damel Rujak
3.
Cengkorongan :
Paragraf 1
Akeh wong seng seneng rujak lan
regane mirah.
Paragraf 2
Cara lan bahan kanggo ndamel rujak.
Paragraf 3
Pesen supaya nguri-uri rujak.
KETERAMPILAN DAMEL RUJAK
Rujak
punika kalebet panganan ingkang disenengi tiyang katah. Amargi reginipun kang
mirah, rasane enak. Biasane akeh wong dodol ing pinggir dalan. Rujak iku isine
kathah buah-buahe lan ana sambele.
Carane nggawe gampang. Bahane
gampang diluru.ing kiwa tengen omah. utawa pasar. Bahane yaiku nanas,
bengkuang, jambu air, dondong, timun, kates, belimbing, semangka, lan bahan
kanggo damel sambel yaiku lombok, gula abang, trasi, uyah. Carane yaiku (1)
Onceki buahe lan irisi cilik-cilik, (2) Resikk utawa kumbah ngagem toya. Cara
ndamel sambel yaiku (1) lombok dikumbah nganti resik, (2) Lombok,
trasi , uyah diuleg, sawise alus banjur diulegi gula abtri. lan ditambah
toya sithik. Rampung iku, sambel diwadhahi mangkok lan bahan liyane didosok ing
pinggir.
Punika caranipun lan bahanipun
damel rujak, kanthi ngewakani babagan menika sumanggaa sami ngudi supados saged
damel rujak piyambak. Buah ing rujak bisa divariasi manut selerane piyambak.
monggo dicobi.....
Tidak ada komentar:
Posting Komentar