Minggu, 01 November 2015

Keterampilan Damel Rujak



1.        Tema                      :    Keterampilan Kanggo Urip
2.        Judul                      :    Keterampilan Damel Rujak
3.        Cengkorongan       :
Paragraf 1
Akeh wong seng seneng rujak lan regane mirah.
Paragraf 2
Cara lan bahan kanggo ndamel rujak.
Paragraf 3
Pesen supaya nguri-uri rujak.

KETERAMPILAN DAMEL RUJAK
                Rujak punika kalebet panganan ingkang disenengi tiyang katah. Amargi reginipun kang mirah, rasane enak. Biasane akeh wong dodol ing pinggir dalan. Rujak iku isine kathah buah-buahe lan ana sambele.
                Carane nggawe gampang. Bahane gampang diluru.ing kiwa tengen omah. utawa pasar.  Bahane yaiku nanas, bengkuang, jambu air, dondong, timun, kates, belimbing, semangka, lan bahan kanggo damel sambel yaiku lombok, gula abang, trasi, uyah. Carane yaiku (1) Onceki buahe lan irisi cilik-cilik, (2) Resikk utawa kumbah ngagem toya. Cara ndamel sambel yaiku (1) lombok  dikumbah nganti resik, (2) Lombok,  trasi , uyah  diuleg, sawise alus banjur diulegi gula abtri. lan ditambah toya sithik. Rampung iku, sambel diwadhahi mangkok lan bahan liyane didosok ing pinggir.
                Punika caranipun lan bahanipun damel rujak, kanthi ngewakani babagan menika sumanggaa sami ngudi supados saged damel rujak piyambak. Buah ing rujak bisa divariasi manut selerane piyambak. monggo dicobi.....

Tidak ada komentar:

Posting Komentar